Właściwe przechowywanie domowych wypieków zapewni im znacznie dłuższą świeżość oraz będzie gwarancją utrzymania odpowiedniego kształtu i wyglądu.
Tylko profesjonalne pojemniki na ciasto zapewnią bezpieczne i łatwe przechowywanie różnego rodzaju ciast. Dostępne na rynku pojemniki są także idealne do transportu i przenoszenia wypieków.
Czym powinien wyróżniać się dobry pojemnik na ciasto :
– musi być wykonany z dobrego jakościowo materiału (na przykład plastiku), co będzie zapobiegało odkształceniom czy ewentualnym wgnieceniom
– powinien posiadać stosowny atest do kontaktu z żywnością
– powinien zawierać wewnątrz kratkę na spodzie co będzie uniemożliwiało przesuwanie się ciasta
– w miarę możliwości nie powinien być ani za mały, ani za duży w stosunku do rozmiaru ciasta
– powinien być wyposażony w odpowiednią rączkę bądź uchwyt do swobodnego przenoszenia
– powinien posiadać solidne zapięcia zabezpieczające zawartość.
Pojemnik na ciasto, dostępne rodzaje:
- Jednopoziomowy
- Dwupoziomowy
- Prostokątny
- Kwadratowy
- Okrągły.
Z czego może być wykonany pojemnik na ciasto:
– z plastiku
– z metalu
– ze szkła.
Duży wybór pojemników w różnych kształtach i kolorach z pewnością spełnią oczekiwania każdej pani domu.